I’m a Grad Student

This content has been archived. It may no longer be relevant

Eftersom jag inte har några klasser på fredagar och jag gjort både veckans läsning och uppgifter tar jag nu på torsdagskvällen helg efter den första riktiga skolveckan. Det som slagit mig under denna introducerande vecka är hur strukturerad varje kursplan (syllabus) är. I den finns instruktioner för alla uppgifter samt alla datum för den kommande terminen avseende inlämning, prov etc. Sådana kursplaner finns givetvis även i Sverige, men det är något visst med de amerikanska som jag inte riktigt kan sätta fingret på…..de känns liksom mer slutgiltiga. Dessutom ger de mig en överblick som jag inte har kunnat ta till mig tidigare och det känns som att det är enklare att planera studierna kring dem. Faktiskt så tycker jag att det inte är speciellt tung arbetsbörda trots flera olika term papers och mid terms samt finals. När jag för in allt i min kalender tänker jag att det kommer att gå lätt att slutföra. Jaja, vi får väl se nära deadlinen närmare sig om jag fortfarande håller fast vid detta. En annan sak som jag insett är att alla papers ska vara skrivna double spaced istället för de 1,5 som jag är van vid. Detta gör att även fast jag har ett paper i var och en av mina kurser, alltså totalt fyra, á 10 sidor känns det inte speciellt tungt, än en gång får vi se om jag kanske måste revidera denna syn längre fram.

Slutligen så har jag också insett en annan sak. I början av den första lektionen i varje klass fick vi presentera oss med namn och vilken årskurs vi går i och eftersom jag tekniskt sett är Masterstudent har jag också sagt att jag är en grad student, trots att jag här studerar på grundnivå – så kallad undergraduate level. Detta har resulterat i att vissa av mina kurskamrater verkar ha lite förväntningar på att jag ska göra utomordentligt bra ifrån mig. Som en av tjejerna uttryckte “Oh, so you’ll have a breeze in this class then!”. Vi får väl se, men hittills har det inte varit några problem.

Kanske är det ändå så att jag har ett stort försprång även om jag studerar i ett nytt land och på ett sekundärt språk bara genom att jag har gått på universitet under några år innan. Jag tänker till exempel på hur snabbt jag kunnat formulera potentiella ämnen för alla papers och presentations….undrar om mina kurskamrater ens börjat tänka på det än? Jag måste fråga någon. Helt klart är dock att jag redan har haft väldigt roligt, både i klassrummet och utanför, och jag känner att detta är kommer att berika mig mycket.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *