BBQ & TexMex

This content has been archived. It may no longer be relevant

De senaste två veckorna har rullat på i enlighet med att gå i skolan; lektioner, läsning och skrivande. Mellan det har jag faktiskt inte gjort så jättemycket förutom att kolla på en film då och då i Haleighs rum samt umgåtts med vänner under helger. Dock har jag hunnit göra två saker som jag längtat efter sedan jag kom hit, och båda har att göra med mat.

Texas är känt för två saker i huvudsak när det kommer till mat; BBQ och TexMex. Texas BBQ utgår framförallt från korvar, brisket (bringa) och ribs. Bland tillbehören finns coleslaw, potatissallad och bönor. Det har alltså saker gemensamt med både tysk (korvar, kålsallad och potatissallad) och mexikansk matkultur (bönor). Jag har varit spänd på att testa detta och det gjorde jag för ett par dagar sedan då jag, Josh och Andy åkte till The Salt Lick i Round Rock som är ett känt BBQ-ställe. För att jag skulle få en överblick tog jag en kombinationstallrik som innehöll allt av stapelvarorna i Texas BBQ; ribs, brisket, korv, coleslaw, bönor och potatissallad) samt även ett par Jalapenos stora som mindre morötter. Det fanns inte en sak på tallriken som inte var gott, men ribsen var i en klass för sig. Testade inte deras pulled pork, som faktiskt är mer en rätt i North- samt South Carolina BBQ-tradition, men det ska jag definitivt göra nästa gång.

https://instagram.com/p/7gpQfNgGqr/?taken-by=ollenykvist

Den andra matupplevelsen var Torchy’s Tacos, en TexMex-kedja. Det första man känna till om TexMex är vad som kallas för Queso. Egentligen så är det fulla namnet Chili con Queso, men det brukar slentrianmässigt förkortas till Queso, och som namnet antyder handlar det om ost, specifikt en varm ostdipp med chili och örter. Torchy’s är känd för sin variant och jag kan förstå varför; den var underbar. Det går inte riktigt att förklara skillnaden på “ostdipp” och Queso, det måste upplevas. Utöver det så åt jag Tacos med pulled pork-liknande innehåll, riven ost, och lite olika grönsaker samt salsa. Likt den föregående upplevelsen var detta himmelskt gott. Jag börjar inse hur fadd snabbmaten i Sverige är i jämförelse.

https://instagram.com/p/7jNVxugGj6/?taken-by=ollenykvist

https://instagram.com/p/7jO9XHAGnb/?taken-by=ollenykvist

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *